Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyi hyönteisiä!

Apua jyrsijöitä!

Ei hätää. Pest Torjunta auttaa.

Soita: 0405879661 / Pertti

Ajankohtaista: Sokerimuurahaiset

Keväisin sokerimuurahaiset kulkevat ravintoa hakemassa, ja voivat tulla sisään asuntoihin. Joskus muurahaiset tekevät pesänsä talon rakenteisiin.

Lue lisää

Pest Torjunta tarjoaa tuholaistorjuntaa ja siihen liittyviä palveluja Pohjois-Suomessa. Toiminta-alueemme on Oulu, Rovaniemi ja Kajaani, ja niiden väliset alueet.

Yhteystiedot

Mitä nämä oikein ovat?

Tunnista tuholaiset tietopankkimme avulla

 

SokeritoukkaSokeritoukka

 

 

 

 

 

Sokeritoukka

Aikuinen on noin sentin pituinen, siivetön, hopeanhohtoinen, taaksepäin suippeneva hyönteinen. Tuntosarvet ovat pitkät ja rihmamaiset. Takapäässä on kolme pitkää sukasta. Toukka on aikuisen kaltainen, mutta pienempi.

Sokeritoukka elää kosteissa ja lämpimissä sisätiloissa: viemäreissä, keittiössä, kylpyhuoneessa ja kellareissa. Sokeritoukka ei viihdy kuivissa ja hyvin ilmastoiduissa paikoissa. Se liikkuu öisin ja valon syttyessä lähtee kiireen vilkkaa piiloon.

Sokeritoukka kulkee tilasta toiseen muun muassa putkien läpivientien kautta ja pystyy nousemaan huoneistoihin hajulukkojen läpi. Munansa sokeritoukka laskee rakoihin ja halkeamiin.

Sokeritoukka syö tärkkelyspitoisia aineita. Kylpyhuoneissa sokeritoukat ruokkivat itsensä hiuksilla ja ihokarvoilla, irronneella ihosolukolla ja lialla. Se saattaa jopa jyrsiä reikiä tekstiileihin ja nahkaan. Jos sokeritoukkia on paljon, se saattaa olla merkki kosteusvauriosta, sillä sokeritoukka syö myös homesienien rihmastoa ja itiöitä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.