Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyi hyönteisiä!

Apua jyrsijöitä!

Ei hätää. Pest Torjunta auttaa.

Soita: 0405879661 / Pertti

Ajankohtaista: Sokerimuurahaiset

Keväisin sokerimuurahaiset kulkevat ravintoa hakemassa, ja voivat tulla sisään asuntoihin. Joskus muurahaiset tekevät pesänsä talon rakenteisiin.

Lue lisää

Pest Torjunta tarjoaa tuholaistorjuntaa ja siihen liittyviä palveluja Pohjois-Suomessa. Toiminta-alueemme on Oulu, Rovaniemi ja Kajaani, ja niiden väliset alueet.

Yhteystiedot

Mitä nämä oikein ovat?

Tunnista tuholaiset tietopankkimme avulla

 

MuseokuoriainenMuseokuoriainen

 

 

 

 

 

Museokuoriainen

Aikuisen kuoriaisen pituus noin 3 mm. Museokuoriainen on miltei pyöreä, tummahko, ja sen peitinsiivissä on vaaleita karvojen muodostamia kuvioita.

Toukka on noin 4 mm pitkä, ruskea, tiheäkarvainen, takapäässä v:n muotoinen karvatupsu. Se tekeytyy aikuisen tavoin kuolleeksi sitä kosketellessa. Sisätiloissa saattaa esiintyä myös muita museokuoriaisen lähisukulaisia, esim. laji, jolla on keltaiset kuviot peitinsiivissä.

Naaras munii lintujen pesiin ja kuiviin raatoihin. Toukat syövät höyheniä ja karvoja sekä kuivia hyönteisiä. Kuoriainen syö siitepölyä. Jos talon räystäillä on lintujen pesiä, saattavat toukat syksyllä vaeltaa huoneisiin, missä ne talvehtivat. Keväällä ne kerääntyvät ikkunoille ja yrittävät palata luontoon.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.