Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyi hyönteisiä!

Apua jyrsijöitä!

Ei hätää. Pest Torjunta auttaa.

Soita: 0405879661 / Pertti

Ajankohtaista: Sokerimuurahaiset

Keväisin sokerimuurahaiset kulkevat ravintoa hakemassa, ja voivat tulla sisään asuntoihin. Joskus muurahaiset tekevät pesänsä talon rakenteisiin.

Lue lisää

Pest Torjunta tarjoaa tuholaistorjuntaa ja siihen liittyviä palveluja Pohjois-Suomessa. Toiminta-alueemme on Oulu, Rovaniemi ja Kajaani, ja niiden väliset alueet.

Yhteystiedot

Mitä nämä oikein ovat?

Tunnista tuholaiset tietopankkimme avulla

 

KotihiiriKotihiiriKotihiiri

Hiiren vartalo on 7 – 10cm, ja häntä 5 – 9,5 cm pituinen. Väriltään kotihiiri on ruskeanharmaa. Pää on pyöreähkö, kuono suippo ja korvat ovat suuret. Rotan poikasen erottaa hiirestä suuren päänsä ja suurten takajalkojensa vuoksi.

Hiiret ovat aktiivisia illalla ja yöllä. Ne voidaankin havaita helpoiten papanoistaan, jotka ovat noin 7mm pituisia ohuita, toisesta päästä teräviä ja mustahkoja.

Ne elävät yleensä piilopaikoissa ruoan läheisyydessä ja rakentavat pesänsä pehmeisiin materiaaleihin. Naaras voi synnyttää jopa 40 poikasta vuodessa. Kotihiiri viihtyy parhaiten kuivissa tiloissa.

Kotihiirelle kelpaa hyvin monenlainen ravinto. Luonnossa se syö siemeniä, juuria ja muita kasvinosia sekä hyönteisiä. Rakennuksissa asuvat kotihiiret syövät melkein mitä tahansa ruokaa, johon vain pääsevät käsiksi ja jopa monenlaisia kodin tarvikkeita kuten kynttilöitä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.