Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyi hyönteisiä!

Apua jyrsijöitä!

Ei hätää. Pest Torjunta auttaa.

Soita: 0405879661 / Pertti

Ajankohtaista: Sokerimuurahaiset

Keväisin sokerimuurahaiset kulkevat ravintoa hakemassa, ja voivat tulla sisään asuntoihin. Joskus muurahaiset tekevät pesänsä talon rakenteisiin.

Lue lisää

Pest Torjunta tarjoaa tuholaistorjuntaa ja siihen liittyviä palveluja Pohjois-Suomessa. Toiminta-alueemme on Oulu, Rovaniemi ja Kajaani, ja niiden väliset alueet.

Yhteystiedot

Mitä nämä oikein ovat?

Tunnista tuholaiset tietopankkimme avulla

 

AmpiainenAmpiainen

 

 

 

 

 

Ampiainen

Ampiaiset ovat noin 2cmpituisia hyönteisiä. Niitä on Suomessa yli 10 lajia, joilla kaikilla on läpikuultavat siivet ja takaruumiissa poikkijuovat ja myrkkypistin.

Ampiaisiin kuuluu sekä yhdyskunta-ampiaisia että erakkoampiaisia.Yhdyskunta-ampiaiset tekevät pesänsä maan sisään, puuhun tai rakennukseen esimerkiksi ullakolle.

Yhdyskunnasta talvehtii vain kuningatar, joten pesä on yksivuotinen. Kuningatar herää horroksesta keväällä ja aloittaa uuden pesän rakentamisen. Pesä on usein räystään alla tai ullakolla katon rajassa. Pesä on paperimainen ja useimmiten harmaa. Rakennusaineena se käyttää puuainesta. Täysikokoisessa ampiaispesässä saattaa olla tuhansia yksilöitä.

Ampiaiset ruokkivat toukkiaan liharavinnolla, esimerkiksi hyönteistoukilla, tai raadonpalasilla. Aikuiset ampiaiset aterioivat kukkien medellä. loppukesällä ampiaiset kasvattavat koiraita ja kuningattaria erityiskennoissa. Näiden aikuistuttua yhteiskunta alkaa hajota. Työläiset käyttävät kaiken aikansa hedelmien ja muiden makeiden aineiden etsimiseen ja syömiseen, ja niitä etsiytyy makean perässä myös sisätiloihin. Työläiset ja koiraat kuolevat viimeistään lokakuussa.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.